zaterdag , 2 maart 2024
De Spiegel Zwolle

‘Ook discussie over subsidie Fundatie en Spiegel’

Er moet niet alleen gekeken worden of de subsidie van Hedon kan worden stopgezet, maar een dergelijke discussie zou ook gevoerd moeten worden over de Fundatie en de Spiegel. Dat zei het CDA vandaag tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Zwolle.

Het CDA wil samen met de VVD dat Hedon zich in de toekomst zelf kan bedruipen. Nu krijgt de poptempel nog een jaarlijkse subsidie van meer dan één miljoen euro. Er moeten volgens de partijen nu al gesprekken worden gevoerd om die subsidie stop te zetten.

Toekomst
De SP vroeg zich af waarom beide partijen de subsidie juist voor Hedon willen stopzetten en niet voor bijvoorbeeld de Fundatie (jaarlijks 691.000 euro subsidie) en de Spiegel (jaarlijks 4 miljoen euro subsidie). CDA-fractievoorzitter Judith Compagner: ‘Misschien moeten we deze discussie in de toekomst ook over de Fundatie en de Spiegel gaan voeren.’

Vreemd
Andere partijen vonden het vreemd dat het CDA al over de subsidies voor cultuur spreekt, vooral doordat is afgesproken dat de betreffende wethouder de komende periode met de organisaties gesprekken gaat voeren over de toekomst. Het zou geen zin hebben daar nu al op vooruit te lopen. Uiteindelijk hield het CDA de motie aan, in afwachting van de resultaten van die gesprekken.

Ozb-belasting
Het CDA noemde de bezuiniging op Hedon als alternatief voor de voorgestelde verhoging van de ozb-belasting die het college wil doorvoeren.