Ook Franse minister meldt zieke kinderen, ‘mogelijk gerelateerd aan Covid-19’

De Franse minister van Gezondheid Olivier Véran heeft vandaag (woensdag) verteld dat in de regio van Parijs zo’n vijftien kinderen zijn die kampen met ontstekingen rond het hart die mogelijk worden veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Eerder meldde ook de Britse gezondheidsdienst NHS over een nieuwe coronavirus-gerelateerde aandoening die bij kinderen opduikt.

Véran vertelde dat hij was geïnformeerd over vijftien getroffen kinderen in Frankrijk. De symptomen van deze ziekte lijken op die van de zeldzame ziekte van Kawasaki.
Artsen uit verschillende landen, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, hebben de afgelopen dagen melding gemaakt van gevallen van kinderen met ernstig hartfalen.  Véran beweerde de meldingen ‘zeer serieus’ te nemen en riep op om ‘zoveel mogelijk gegevens te verzamelen’.

Wel benadrukte Véran dat er nog geen bewijs is dat de ziekte bij de kinderen ook daadwerkelijk door het coronvirus is ontstaan. Ook de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock zei dat hij ‘zeer bezorgd’ was en dat gezondheidsfunctionarissen de zaak onderzoeken.

Ook in Frankrijk gaan de scholen, net als in Nederland, op 11 mei weer open.

Back to top button