Ook Gerdien Rots (ChristenUnie) ziet handhaving coronapas niet zitten

Zwolle heeft haar eigen Mona Keijzer. ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots heeft laten weten dat de tweedeling in de maatschappij die ontstaat door de invoering van de coronapas ongewenst is. Ze verzoekt namens haar partij het College niet actief te handhaven.

Rots, die volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen zelf wethouder wil worden, heeft zich tijdens de coronacrisis vaker kritisch geuit over de coronamaatregelen. Nog voor de tweede en derde golf bekritiseerde zij het kabinetsbeleid waar haar eigen partij deel van uitmaakt. Ook nu zijn Rots en haar partij kritisch over de controle op de coronapas in Zwolle.

Stickers op voordeur
Ze stelt in vragen aan het College: ‘In plaats van alle klanten te kunnen verwelkomen, moeten ondernemers nu klanten zonder geldige coronapas de deur wijzen. Inmiddels ontstaan er in het land initiatieven van ondernemers die zich met stickers op de voordeur uitspreken tegen de toepassing van de coronapas. Het draagvlak onder de bevolking voor het coronatoegangsbewijs is niet groot. Veel mensen zien het als een ongewenste bron van tweedeling en verdere polarisatie in de samenleving. Ook de ChristenUnie is bezorgd over de negatieve impact voor de Zwolse samenleving als mensen buitengesloten worden omdat zij geen coronapas kunnen of willen laten zien. Wij zijn van mening dat de overheid uitsluiting van groepen mensen moet voorkomen en juist solidariteit en verdraagzaamheid moet stimuleren.’

De ChristenUnie, de grootste partij in Zwolle, vraagt aan het College of ze bereid is niet actief te handhaven op de coronapas in Zwolle.

Back to top button