woensdag , 7 december 2022

Ook in Zwolle krant door brievenbus van religieuze pro-Trump beweging

Net als in andere plaatsen in Europa is ook in Zwolle de afgelopen week de Epoch Times verspreid. De krant is een media-uiting die behoort tot de Falun Gong, een nieuwe religieuze beweging die ook bekend staat voor haar steun van de Amerikaanse president Donald Trump.

‘Hoe de Communistische Partij de wereld in gevaar brengt’, kopt de krant die afgelopen week bij huishoudens in Zwolle op de mat viel. Daarnaast staat een commentaar, waarin de Chinese regering de schuld krijgt van de verspreiding van het coronavirus. ‘Als de Chinese Communistische Partij enig mededogen had getoond voor het Chinese volk en als het eerlijk en open zou hebben gehandeld, dan was een groot deel van China en de wereld deze ramp bespaard gebleven.’

Extreemrechtse politici
Het media-bedrijf waar de krant toe behoort – Epoch Media Group – staat vooral bekend om het promoten van extreemrechtse politici in heel Europa en de Verenigde Staten, en in het bijzonder om de promotie van de Amerikaanse president Donald Trump; een rapport uit 2019 toonde aan dat het na de Trump-campagne de op één na grootste financier van pro-Trump Facebook-advertenties is.

Censuur in China
The Epoch Times werd in 2000 opgericht door John Tang en andere Chinese Amerikanen die banden hebben met de Falun Gong, een nieuwe religieuze beweging. De oprichters zeiden dat ze reageerden op censuur in China en een gebrek aan internationaal begrip van de repressie van Falun Gong door de Chinese regering.