Ook nieuwe coronabesmettingen in Zwolle

Ook Zwolle ontkomt niet aan de stijging van het aantal coronabesmettingen. Er zijn de laatste periode twee nieuwe gevallen van corona in de stad vastgesteld. Dat meldt EenVandaag op basis van cijfers van het RIVM.

In de hele regio neemt het aantal coronabesmettingen (langzaam) toe. In Deventer zijn er vijf nieuwe gevallen bekend, in Dalfsen 2, in Oldebroek en Ommen 1. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt in de regio Zwolle niet zo hard als in delen van West-Nederland.

Eerder vandaag meldde het RIVM dat er in een week tijd 987 nieuwe personen zijn gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna een verdubbeling van de gemelde besmettingen in de voorgaande week met 534 nieuwe meldingen.

Lokale clusters
Verspreid over het land neemt het aantal lokale clusters met meer dan twee aan elkaar gerelateerde besmettingen toe. Er zijn op dit moment 96 actieve COVID -19 clusters in Nederland. De gemiddelde grootte van deze clusters is 5,4 personen (range 3-23). Deze besmettingen vinden voornamelijk plaats in de thuissituatie, maar de laatste weken is er een toename van besmettingen die het gevolg zijn van contact met overige familie, vrienden, feestjes, op het werk of het café.

Reacties

  1. Eerst hadden we 1000 of meer besmetting per dag en nu 1000 besmetting in één week … En eerst veel doden per dag en veel IC per dag …. Nu in één week 7 doden maar dat is ook een leugen want deze week waren er maar 4 de 3 waren al gestorven in mei en juni…. IC is super laag….. Nu worden we in angst gehouden door het aantal besmettingen door de overheid en de media….. Onze vrijheid is bijna dood . We mogen niks meer niet naar opa/ oma , geen handen schudden/kussen/ op 1,5meter , niet uit gaan, niet normaal maken wat niet normaal is.

    1. Helemaal mee eens. Gezegd werd dat de clusters onder controle gehouden konden (kan ook) worden maar met een paar te herleiden besmettingen is de paniek groot! Iedereen mondkapjes, welke evenveel nadelen als eventuele voordelen hebben. Zelfs de RIVM vindt het nonsens. Stop de angstmakerij
      en kijk naar de VENTILATIE

  2. Het zaaien van angst kan de media tegenwoordig heel goed.. het is gewoon een normale virus geen killer virus…. We hebben allemaal bacteriën en virussen in onze lichamen en overal om ons heen zijn ook bacteriën en virussen onze lichamen zijn daar op gemaakt om de foute dingen eruit/te doden. Alleen als je immuunsysteem wat zwakker is dan wordt men ziek en soms gaan er mensen aan dood dat is heel normaal. Nu wordt men gek gemaakt door WHO en RIVM en de overheid en natuurlijk de media.. het elke keer desinfecteren van je handen brengt uw immuunsysteem en afweersysteem dood en wordt men sneller ziek en gaan we sneller dood….. Niet normaal maken wat niet normaal is

Back to top button