Ook onderzoek naar vloer van basisschool Het Festival

Bij de openbare basisschool Het Festival in Stadshagen wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid van de vloer, meldt directeur Dick Bremmer in een e-mail aan ouders en verzorgers van de leerlingen.

Een eerste controle bij Het Festival is vandaag (dinsdag) uitgevoerd en heeft geen bijzonderheden opgeleverd. De metingen zijn verricht door de constructeur die betrokken is geweest bij de bouw. Aanstaande vrijdag zal nogmaals met specifieke apparatuur een onderzoek plaatsvinden. Daar is een andere aannemer bij betrokken dan de bouwer van Het Festival.

Veiligheid
‘Veiligheid is uiteraard onze hoogste prioriteit! Pas als hier geen enkele twijfel over bestaat, zullen wij het gebouw weer in gebruik nemen’, schrijft directeur Bremmer.
Kinderopvang Doomijn heeft al wel besloten om de opvang en BSO elders onder te brengen. Betrokken ouders zullen zij hierover informeren.

Vliegveld Eindhoven
Op veel plekken in Nederland wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid van gebouwen, naar aanleiding van de ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven op 29 mei 2017. Daar bleek dat de constructie van de vloer ondeugdelijk was. Alle gemeenten in Nederland brengen nu in kaart welke gebouwen mogelijk eenzelfde of vergelijkbare vloerconstructie hebben. Gistermiddag werd via de gemeente bekend dat dit mogelijk geldt voor Het Festival in Stadshagen.

Eerder besloot Hogeschool Windesheim het gebouw X al te sluiten, omdat er twijfels waren over de veiligheid van de vloer.

Back to top button