Ook vandaag waarschuwing voor blauwalg in Milligerplas

Er geldt ook vandaag een waarschuwing voor zwemmen in de Milligerplas. Op plekken in de recreatieplas van Stadshagen is blauwalg geconstateerd.

In verband met de gezondheid is zwemmen in gebieden met veel blauwalg riskant. Sommige soorten kunnen giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden. Deze stoffen kunnen via de mond het lichaam binnenkomen. Kinderen zijn gevoeliger  voor blauwalg dan volwassenen.

Kinderen
De klachten bij mensen variëren van hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden door het drinken van water met blauwalgen of door hun besmette vacht droog te likken.

Agnietenplas
De gemeente Zwolle waarschuwde gisteren al voor mogelijke blauwalg in de Milligerplas, net als voor de drukte bij de Wijthmenerplas. Er werd aangeraden om naar de Agnietenplas te gaan. Vooralsnog is daar geen blauwalg geconstateerd.

Back to top button