Ook Zwolle deels op slot door gevaarlijk winterweer

Ook in Zwolle zorgen de spekgladde wegen voor gevaarlijke situaties. Veel scholen hebben de deuren inmiddels al gesloten.

In grote delen van de stad is het glibberen en glijden. Reden voor bedrijven en onderwijsinstellingen om waarschuwingen af te geven. ‘Kun je door de extreme omstandigheden niet komen, dan stellen wij ons coulant op’, zegt Hogeschool Windesheim. Ook op de Thomas à Kempis wordt er rekening gehouden met de gladde wegen in de stad. ‘Alles wat door kan gaan, gaat door bij ons. Maar we verwachten van niemand dat er onverantwoorde risico’s worden genomen.’ Dezelfde waarschuwing vaardigden de Thorbecke SG en het Gymnasium Celeanum uit. TalentStad Zwolle, het Deltion College en het Meander College hebben inmiddels alle lessen voor woensdag laten vervallen, leerlingen en leraren kunnen thuisblijven.

De ROVA blijft strooien, maar deelt ook een waarschuwing uit. ‘Ondanks de strooiactie blijven de wegen glad. Rij voorzichtig als u de weg op gaat.’ Vreemd is wel dat de ROVA pas rondom de scholen in Stadshagen ging strooien toen de lessen al waren begonnen. Veel ouders en kinderen moesten glibberend de straat over.

Inmiddels zijn er op de snelwegen enorme vertragingen. Op de A28 van Zwolle naar Assen wordt er 86 kilometer file gemeld. Tevens heeft Rijkswaterstaat gemeld dat de gladheid gedurende de dag alleen maar erger wordt en zich uitbreidt in Nederland. Ook de afvalinzameling in Zwolle is vandaag gestaakt.

Back to top button