‘Ook Zwolle moet ja-ja sticker invoeren’

PvdA en D66 vinden dat er niet langer gewacht hoeft te worden met het gebruik van de ja/ja sticker in Zwolle. Het invoeren van de sticker zal tot een aanzienlijke vermindering van oud papier leiden.

Om die reden werden al in 2017 vragen gesteld, maar toen was het antwoord dat er nog onderzoek nodig was. Maar nadat de rechter zich deze week positief uitsprak voor de sticker in de gemeente Amsterdam, stellen PvdA en D66 vragen aan het college.

De beide partijen willen weten of het college al op de hoogte is van de uitspraak in Amsterdam en welke actie ze gaat ondernemen. Want dat er nu een voorstel moet komen voor een vorm van de JA / JA sticker, staat voor hen wel vast.

[advpoll id=”65″ title=”Poll” width=”270″]

Wat is de ja-ja sticker?
Op dit moment ontvangt iedereen zonder sticker op de brievenbus ongevraagd reclamedrukwerk, veel van de folders belanden rechtstreeks bij het oud papier. Er bestaat al langer een nee/ja sticker, voor wie wel de huis-aan-huis bladen wil ontvangen, maar geen reclamefolders. Als straks de ja/ja sticker een feit is, kun je bewust kiezen voor het ontvangen van reclamedrukwerk.

Duurzame ambities
De ja/ja sticker zal een grote bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoeveelheid oud papier, zeggen Mart Oude Egbrink (PvdA) en Mark Oldengarm (D66). En dat past prima bij de duurzame ambities die de gemeente heeft. Ze denken dan ook dat het college hier wel werk van zal maken.

Back to top button