‘Op de ic verzorgen we een vader en dochter, beiden aan de beademing’

Isala laat tijdens de coronacrisis medewerkers aan het woord over hun ervaringen in de frontlinie. Dit keer IC-verpleegkundige Ellen de la Vieter die ziet dat het aantal patiënten langzaam afneemt.

De Vieter roemt de teamgeest in Isala. ‘Om vier IC afdelingen te kunnen laten draaien was en is de inzet van iedereen nodig. De samenhorigheid is enorm. De collega’s van Medisch technologie die zorgen voor voldoende beademingsapparaten, de BAM die ’s avonds nog even een sluisdeur timmert, de apotheek die altijd de medicatie komt aanvullen, wanneer je ook belt. En natuurlijk de collega’s van de OK. Hun normale werk viel voor een groot deel weg en nu helpen ze mee op de IC. Dat vind ik geweldig. Ik ben erg trots op al mijn collega’s.’

Vader en dochter
Niettemin blijft het werken met coronapatiënten op de ic op sommige onderdelen zwaar. Ellen werkt regelmatig als coördinator op de IC. ‘Dan ga ik zo weinig mogelijk het rode deel – oftewel het deel waar wij covid-patiënten verplegen – op. Want dan zou ik mij steeds om moeten kleden. Natuurlijk draai ik daar wel diensten. Het werken met patiënten aan de beademing is gewoon IC-werk. Daar heb ik geen moeite mee. Ook niet met het werken in beschermende kleding. Waar ik wel moeite mee heb, is dat je op één afdeling een vader en zijn dochter moet verzorgen. Beide aan de beademing door corona. Of patiënten die nog goed aanspreekbaar lijken te zijn, nog een laatste telefoontje met het thuisfront plegen en dan in slaap worden gebracht.’

Lees hier het hele verhaal.

Back to top button