Opeens stijging van woninginbraken in Zwolle, vooral Aa-landen

De politie heeft de laatste weken opvallend veel meldingen van woningovervallen in Zwolle gekregen. Drie daarvan vonden in de Aa-landen plaats.

Op twitter waarschuwen de wijkagenten van Zwolle-Noord nogmaals op preventiemaatregelen die bewoners kunnen nemen. ‘Helaas een stijging van het aantal woninginbraken. De afgelopen weken zes inbraken, waarvan drie in de Aa-landen. Op politie.nl vindt u informatie en praktische tips hoe u een woninginbraak kunt voorkomen.’

Hieronder bijvoorbeeld een lijstje hoe u de kans op een inbraak kan verkleinen?

1. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.

2. Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.

3. Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.

4. Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.

5. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.

6. Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.

9. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.

10. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).