Openluchtbad Zwolle gaat onder strenge voorwaarden weer open

Het Openluchtbad Zwolle zal zaterdag 13 juni de deuren weer open. Leden zijn welkom, maar wel onder strikte voorwaarden. Hieronder lees je in grote lijnen wat dit inhoudt.

  • het Openluchtbad is dit jaar alleen toegankelijk voor leden dit jaar, geen introducés, geen activiteiten (zoals de Zwem4daagse en Moonlightswimming) en geen bedrijfszwemmen. Vrijwilligers krijgen in overleg extra (Corona) taken.
  • Leden kunnen zwemmen in tijdsblokken van 1 uur (met 15 minuten omkleed- en wisseltijd en ervoor en erna). Om te kunnen zwemmen moeten leden zich inschrijven via een speciaal reserveringssysteem dat via de website beschikbaar komt. Elk lid kan in eerste instantie maximaal 2 keer per week zwemmen, om zoveel mogelijk leden de kans te geven om te komen zwemmen.
  • De jonge leden t/m 12 jaar met minimaal een A-diploma zijn welkom in de recreatiebaden aan de herenzijde. Zij mogen vrij zwemmen, zonder 1,5 meter regel, maar ouders mogen volgens het zwembadprotocol niet mee het water in. Per gezin mag één ouder op de kant staan, op 1,5 meter van elkaar. Dit betekent dat kinderen zonder A-diploma en baby’s en peuters voorlopig helaas nog niet kunnen zwemmen in ons bad.
  • Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen banen zwemmen in een afgeschermd deel van het herenbad. Volwassenen zijn welkom in het banenbad aan dameszijde. De ligweides mogen niet gebruikt worden, mensen moeten na het zwemmen omkleden en dan direct naar huis. Met de huidige maatregelen kan het bad per uur ongeveer 130 zwemmers de gelegenheid geven om te zwemmen.

Eerst beperktere openingstijden
Het Openluchtbad begint met beperktere openingstijden, omdat het essentieel is dat ze voldoende leden hebben die ook het vrijwilligerswerk kunnen doen. Mocht blijken dat voldoende leden een abonnement afnemen, dan kunnen ze de openingsuren langzaam uitbreiden.

Lid worden en prijzen
Om het financiële verlies te beperken heeft het bestuur ervoor gekozen om de voorverkoopprijs ten opzichte van vorig jaar niet bij te stellen: € 47 voor het A-abonnement en € 33 voor elk volgend abonnement. De voorverkoop start op 27 mei en loopt door t/m 12 juni. Vanaf 13 juni betaalt een A-lid € 52 en elk volgend lid € 40. Dit is wel een gereduceerd tarief. Er is géen mogelijkheid tot teruggave van het abonnementsgeld.

Lid worden kan hier.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Mondkapjes nodig? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button