Opgehangen persoon in Zwols bos blijkt Halloween-pop

De politie rukte zaterdagavond met meerdere eenheden uit naar een bos in Zwolle, omdat een persoon zich zou hebben opgehangen. Het bleek echter om een Halloween-pop te gaan.

De politie ging met spoed ter plaatse, nadat zij een melding hadden gekregen van iemand die eenĀ verhanging dacht te hebben gezien. De melder was zeer ontdaan op het moment dat de eenheden arriveerden. Bij de plek aangekomen, bleek de persoon er niet meer te hangen. Na een korte zoektocht vond de politie zogenoemde glow in the dark-staafjes en was een link snel gelegd met een Halloween-tocht.

Horecagelegenheid
De organisator bleek snel gevonden bij een naastgelegen horecagelegenheid. Deze bevestigde dat er een pak had gehangen. De politie konĀ vervolgens de zeer geschrokken melder geruststellen. ‘Wij krijgen in deze periode regelmatig van tevoren een berichtje van dit soort tochten. Mochten er meldingen binnen komen dan is er een spook of Halloween-tocht aan de gang’, aldus de politie. In dit geval was er dus geen melding, met alle gevolgen van dien.

Back to top button