Ophef over peperdure nieuwe naam voor station Zwolle

Zwolle wil dat het station in de toekomst Zwolle Centraal gaan heten. Maar dat gaat wel 200.000 euro aan gemeenschapsgeld kosten.

Het idee om het station van Zwolle om te dopen tot Zwolle Centraal komt vooral uit de koker van PvdA-raadslid Jan Slijkhuis. Hij denkt dat Zwolle met de naamswijziging beter op de kaart komt te staan, ook na de opening van het nieuwe station in Stadshagen. ‘Je speelt dan mee in de eredivisie’, aldus Slijkhuis tijdens een eerder debat in de gemeenteraad over het onderwerp.

200.000 euro
Toen vertelde ChristenUnie-wethouder Ed Anker dat hij zou gaan uitzoeken wat de mogelijkheden zijn én de kosten daarvan. Daar is nu duidelijkheid over. Het plan gaat 200.000 euro kosten, en dat geld moet de gemeente Zwolle betalen. Dat is tegen het zere been van de SP in de stad, tijdens het eerdere debat de enige tegenstander van de ideeën. Fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Dit is alleen maar prestige voor dit college. Waarom is het woordje Centraal nodig? Alsof Zwolle dan ineens veel populairder wordt.’

UPDATE: Er is inmiddels een petitie opgestart tegen het voorstel. Lees hier verder.

[advpoll id=”60″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button