Opnieuw actie tegen Zwarte Piet in Zwolle

De groep Theater voor Iedereen gaat opnieuw een actie opzetten om Zwarte Piet te verbannen uit het Sinterklaasfeest in Zwolle. Ze roept medestanders op een brief te delen naar gemeente, raadsleden, sponsoren en anderen die de intocht in Zwolle mogelijk maken. ‘Laten we hun inboxen overstromen met de toekomst waarin Zwarte Piet niet langer welkom is!’

De actiegroep, ook vorig jaar al strijdend tegen Zwarte Piet in Zwolle, heeft op Facebook haar brief openbaar gemaakt. Ze schrijft onder andere: ‘Tot onze spijt is ook dit jaar weer gekozen voor een intocht van Sinterklaas vergezeld door Zwarte Pieten, ondanks jarenlange discussie en verzet vanuit een steeds groter wordend deel van de samenleving. Door toch voor zwarte pieten te kiezen neemt de organisatie, en de organisaties die deze intocht financieren, een niet te verdedigen stelling vóór Zwarte Piet in. Gelukkig is het nog niet te laat om de zwarte schmink te laten staan.’

Ook vraagt de actiegroep Theater voor Iedereen zich af ‘of de gemeente rechtstreeks (of indirect via het Zwollefonds) geld wil blijven geven aan een intocht die onveiligheid creëert en racistische beelden blijft verspreiden?’

Reacties

 1. Dit theater verzet zich tegen racisme en discriminatie wat op zich goed is, maar gebruikt het verkeerde podium.
  Verder blokkeren ze reacties van andersdenkenden zoals ondergetekende omdat mijn inhoud ze niet aanstaat en dat krediet dan tolerantie!
  Schoenmaker, blijf bij je leest!

 2. tekst: verzet vanuit een steeds groter wordend deel van de samenleving.

  Waar baseert u dat op?

 3. En dan zijn er nog media, die haar een podium geven, zonder een mogelijk te hebben/ geven om te kunnen reageren! (ex Wegener bladen die door een Belgische uitgeverij zijn overgenomen!)

 4. Ik lees op de website van Theater voor iedereen dat o.a. de Rabobank een sponsor van ze is, deze Rabobank sponsort echter ook de Sinterklaasintocht. Dan hebben ze een naast een vuurwerksponsor ook een hondenschool? Dat hele theater is een grote klucht in mijn beleving.

 5. Ik wil juist graag een zwarte Sinterklaas.
  Wie start met mij een facebook actie??

 6. Beste allemaal, waarom al die strijd als iemand “zwarte” Piet wil zijn, laat hem/haar zwart zijn, wie een “gekleurde” Piet wil zijn, gaat gekleurd!
  Wanneer je er juist bovenop gaat zitten en veel aandacht aan geeft, wordt de strijd alleen groter/erger!
  Laat elkaar vrij, dan komt alles goed en ga je hopelijk beide partijen waarderen!

 7. Dat “steeds groter wordende deel van de samenleving” blijft slechts een super klein, nagenoeg te verwaarlozen, deel van de samenleving.

  Die “niet te verdedigen stelling” is natuurlijk altijd wél te verdedigen.

  1. Gewoon geen aandacht aan die `actievoeders` besteden, dan gaat vanzelf de lol er vanaf!

Back to top button