Opnieuw noodbevel in Zwolle, nu bij stadion PEC Zwolle

Burgemeester Peter Snijders heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie een noodbevel voor Zwolle afgegeven. Die geldt vanaf zaterdag 20.00 uur voor het gebied rondom het stadion van PEC Zwolle.

Supporters riepen eerder op samen te komen bij het stadion om PEC Zwolle van buiten de hekken aan te moedigen tegen RKC Waalwijk, ondanks verzoeken van de club dat vooral niet te doen. De Zwolse burgemeester heeft uiteindelijk besloten om een noodbevel af te kondigen om te voorkomen dat grote groepen alsnog naar het stadion trekken.

(tekst gaat door onder afbeelding)

Het gebied waarvoor het noodbevel geldt.

Volgens het noodbevel waren er signalen dat er grote groepen supporters samen zouden komen die ook van plan zouden zijn het stadion binnen te dringen met gezichtsbedekkende kleding en zwaar vuurwerk. Onder hen waren – volgens het noodbevel – ook risico- en harde kern supporters. Uiteindelijk bleef het rustig rondom het stadion. Helaas bleef het ook rustig op het veld, want PEC Zwolle kwam tegen RKC Waalwijk niet verder dan 0-0.

Eerder deze week kondigde Snijders ook al een noodbevel af voor de binnenstad, nadat er flyers werden uitgedeeld om te komen protesteren tegen het coronabeleid.

Back to top button