maandag , 2 oktober 2023
Het huis aan het Van Nahuysplein bleek in de oorlog een martelkamer te zijn.

Opnieuw wandelingen langs ‘oorlogsgebieden’ in Zwolle

Op 31 augustus begint de viering van 75 jaar Vrijheid met de herdenking van de slag om de Schelde. Het herdenkingsjaar eindigt met de viering van 75 jaar Verenigde Naties op 24 oktober 2020 in Den Haag. De viering van 75 jaar Vrijheid gaat ook aan Zwolle niet voorbij. Zo biedt Stadsrondleidingen Zwolle tussen 31 augustus 2019 en 24 oktober 2020 wekelijks een WOII wandeling en – fietstocht op inschrijving aan. 

Stadsrondleidingen Zwolle heeft deze unieke rondleiding en fietstocht ontwikkeld in het voorjaar van 2019  in opdracht van Historisch Centrum Overijssel. Een stadsgids vertelt het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog. De wandelaar of fietser komt daarbij langs plekken in of om de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld voor, tijdens of na de bezetting.

Kijk hier voor een impressie.

De rondleidingen zijn steeds op zaterdag of zondag. De eerste wandeling en fietstocht staan gepland voor zondag 1 september. Voor de precieze data: www.zwollemetgids.nl Hier kan men zich ook aanmelden. 

Nieuw: WOII wandeling voor scholen. 
Speciaal voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor klassen van het Voortgezet onderwijs is er een aangepaste versie gemaakt van de ‘Oorlog in Zwolle’ wandeling. Aan de hand van het verhaal van Dolf en Saartje wordt het verhaal van Zwolle in de oorlog voor kinderen en jongeren inzichtelijk gemaakt. Scholen kunnen zich aanmelden via de Stadkamer. https://stadkamer.nl/