vrijdag , 1 december 2023
Kerst in Zwolle

Organisatie trekt stekker uit omstreden Kerst Event in Zwolle

Er komt dit jaar geen editie van het omstreden Kerst Event in Zwolle. De organisatie meldt op de website dat ze de financiën niet rond kan krijgen.

Het evenement kwam twee weken geleden – net als vorig jaar – opnieuw in opspraak doordat de organisatie bleef vasthouden aan de verplichting van een lidmaatschap bij een kerk voor vrijwilligersfunctie. Zo konden alleen leden van de kerk als vrijwilliger aan de slag op het ‘Kinderplein.’ Vrijwilligers die het christelijke geloof niet ondersteunden waren sowieso niet welkom bij de organisatie.

VEZ Kerk
SP-fractievoorzitter Brammert Geerling stelde in de gemeenteraad vragen over het discriminerende karakter van het evenement. Wethouder Monique Schuttenbeld liet weten dat er geen gemeentelijke subsidie meer naar het Kerst Event Zwolle zou gaan. Ook vorig jaar was er (landelijke) ophef, omdat de organisatie – veelal vanuit de VEZ Kerk in Zwolle – meende dat moslims geen rol mochten spelen in het verhaal.

3 reacties

 1. Wat een bijzondere reactie en motivatie. Niet van de VEZ, maar van de andere zijde. Je hebt niets met het evangelie van Jezus Christus sterker nog, jouw overtuiging gaat daar helemaal tegen in. En dan wil je toch meedoen aan dat Christmas-event.
  En als je dan gevraagd wordt, of als voorwaarde gesteld wordt achter die gebeurtenis te staan, daar in te geloven en dat te willen uitdragen: Jezus Christus als zoon van God naar deze aarde gekomen tot heil van de mensen. Dat je daar dan niet achter staat, daar helemaal niets mee hebt en dat de organisatie dan besluit dat je dan niet in het team kunt worden opgenomen, lijkt me vrij redelijk.
  Om dan te zeggen dat dat discriminatie is, gaat mijn begrip te boven. Graag wat wat uitleg daarover.

  • Wat een onzin kraam jij toch uit, Jezus (isa) is in de islaam een belangrijk profeet. Get your facts right, heel goed dat ze dit boel even opdoeken, onwetendheid is een zonde en dit houding gaat jullie niet helpen de hemel in te komen mijn tip, doe iets aan die rotte hart van je en doe iets aan je onwetendheid. Iedereen zou welkom moeten zij als je de bijbel gelooft en naleeft, je maakt de kerk nu lekker zwart en creeert meer haat jegens de christendom, zal god je goed voor belonen..

  • Beste Wien,

   Wat een een grappige reactie schrijf je hier boven. Als ik jou verhaal, zoals hierboven beschreven, kort samenvat komt het er op neer dat je alleen kerst mag vieren als je gelovig bent. Ik ben niet gelovig maar wil wel erg graag mijn steentje bijdragen aan Zwolle om er voor te zorgen dat iedereen een heel fijne december maand tegemoet gaat. Als ik me aanmeld als vrijwilliger en geweigerd wordt omdat ik geen lidmaatschap heb, is dit toch discriminatie?