vrijdag , 1 december 2023
Danish Malik spreekt op het Rodetorenplein tijdens een pro-Palestina demonstratie.

Organisator Palestina-protest in Zwolle dreigt met harde acties

De organisatie van de pro-Palestina demonstraties in Zwolle dreigt met hardere acties. Ook zegt Danish Malik in de Stentor dat hij Hamas in de context van de geschiedenis als ‘vrijheidsstrijders’ ziet.

Volgens Malik is Hamas geen terreurbeweging, maar ziet hij hen juist als vrijheidsstrijders. ‘Deze oorlog is niet begonnen in oktober 2023, maar in 1947, toen Palestina nog Palestina heette. We moeten ons afvragen: wat doen die Israëlieten daar? De strijders van Hamas zijn in deze context vrijheidsstrijders voor mij’, legt hij in de Stentor uit.

Tijdens het tweede protest op het Rodetorenplein sprak Malik de ongeveer driehonderd aanwezigen toe. Uit het publiek werd daarna veelvuldig Free Palestine, Israël terrorist gescandeerd. Ook waren er vlaggen te zien die ook de Taliban gebruikt in Afghanistan. Het gebruik van die vlaggen is in Nederland niet strafbaar.

Malik zinspeelt op hardere acties.’De politiek moet luisteren. Als ze lak aan ons als burgers houden, dan gaan wij ook een stap verder om gehoord te worden. Dan komen er mogelijk steviger acties. Denk aan de boerenprotesten, maar dan door ons als Palestijnen.’