Oud-directeur van EO wordt baas Hogeschool Windesheim

henkhagoortMet ingang van 1 september aanstaande wordt Henk Hagoort (51) de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim.

De afgelopen jaren is Henk Hagoort werkzaam geweest als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep en als directeur van de Evangelische Omroep.
Henk Hagoort begon zijn loopbaan in het hoger onderwijs als docent en onderzoeksmedewerker bij onder meer de Universiteit Utrecht. Daarna is hij betrokken gebleven bij de ontwikkelingen in het onderwijs via zijn rol als toezichthouder bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, CPS Onderwijsontwikkeling en advies en bij Kennisnet, een organisatie die zich richt op ICT voor het onderwijs.

Boegbeeld
Peter den Oudsten, voorzitter van de Raad van Toezicht van Windesheim: ‘Henk Hagoort heeft jarenlange bestuurservaring als boegbeeld van een publieke organisatie. Daarnaast is hij bewezen succesvol in het leiden van innovatietrajecten en het transformeren van een grote organisatie naar een toekomstbestendige instelling. Zijn profiel sluit dan ook uitstekend aan bij de stappen die Windesheim zet op het gebied van onderwijsvernieuwing en de daarmee samenhangende teamprofessionalisering.’
Henk Hagoort volgt vanaf 1 september 2016 de huidige voorzitter van het College van Bestuur, Albert Cornelissen op, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Back to top button