Ouders krijgen geen boete als ze kinderen niet naar school brengen

Ouders zullen geen boete krijgen als ze besluiten hun kinderen niet naar school te brengen, nadat de onderwijsinstellingen weer open gaan op 11 mei.

De PVV en de PvdA dienden donderdagavond in de Tweede Kamer gezamenlijk een motie in die door alle partijen werd gesteund. Daarmee zullen ouders die het niet vertrouwen hun kinderen vanaf 11 mei naar school te sturen niet de onderwijsinspectie op hun dak krijgen.
Eerder deze week maakte het kabinet bekend dat basisscholen en instellingen voor speciaal onderwijs de deuren na de meivakantie weer kunnen openen. Volgens experts is de kans klein dat kinderen geïnfecteerd worden én dat ze het coronavirus kunnen verspreiden. Niettemin meldden dezelfde experts dat er een verwachting is dat meer kinderen en hun ouders besmet zullen raken.

Poll
Bij een poll op ZwolleNu bleek een meerderheid van de ouders het (nog) niet te vertrouwen om hun kinderen weer de klas in te sturen. Van de 537 reacties reageerde 56% negatief over het naar school gaan van hun kinderen. Ook de vakbond van leraren heeft opgeroepen om de basisscholen juist níét te openen, omdat het advies aan het kabinet dat ten grondslag ligt aan de beslissing niet wetenschappelijk is onderbouwd.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Op zoek naar mondkapjes? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button