Ov-poortjes op station Zwolle gaan dicht

De poortjes op station Zwolle worden de komende weken getest en gaan vanaf 23 mei geleidelijk dicht. Vanaf 20 juni zijn ze allemaal gesloten en kunt u de poortjes alleen nog passeren met een geldig vervoerbewijs of een OV-chipkaart.

Het wordt straks vrijwel alleen mogelijk om van de noord- naar zuidkant van het station te lopen als u een Ov-chipkaart heeft. Daarmee kunt u – als de poortjes definitief dicht zijn – de poortjes openen door in en uit te checken. Als u binnen 60 minuten na inchecken weer uitcheckt op hetzelfde station, krijgt u uw instaptarief terug. U kunt dus iemand uitzwaaien of een boodschap doen, maar dan moet u wel binnen een uur weer terug.

Ook als u via de stationstunnel naar de andere kant van het station wilt lopen, gebruikt u uw OV-chipkaart. Het is wel belangrijk dat er een reisproduct op uw kaart staat, zoals een NS-abonnement of reizen op saldo, én voldoende saldo voor het instaptarief.

Passagepas
Als u geen geldig vervoersbewijs heeft, maar wel in de buurt van het station woont dan kunt u bij NS een passagepas voor station Zwolle aanvragen. Met deze pas kunt u vrijuit door de tunnel naar de andere kant van het station lopen. De passagepas werkt alleen als toegangssleutel; saldo laden of reizen met deze pas is niet mogelijk. De gemeente Zwolle heeft met NS afgesproken dat mensen die in de buurt van het station wonen en geen OV-chipkaart hebben een gratis passagepas kunnen aanvragen.

Back to top button