Overleden vrouw Meppelerstraatweg is waarschijnlijk bekende actrice

De persoon die afgelopen maandag in een woning aan de Meppelerstraatweg onder verdachte omstandigheden overleed is waarschijnlijk de Syrische actrice en kunstenares Raifa al-Riz die ook wel bekend stond onder haar artiestennaam Raifa Ahmed. In de Arabische wereld wordt geschokt gereageerd op haar overlijden.

De bekende actrice Amal Arafa (2,3 miljoen volgers op Instagram) spreekt over het overlijden van haar ‘meest eervolle vriendin’. ‘Vorig jaar kwam ik naar Nederland en zag je en zag je huis en atelier, ik wist niet dat we afscheid gingen nemen.’

‘Ik weet niet waarom’
Ook de Syrische schrijver Adnan Al-Odah betuigt zijn medeleven. ‘Vier jaar lang wist ik, ondanks mijn kennis van de meeste SyriĆ«rs hier, niet dat Raifa in Nederland woont. Vandaag wist ik dat. Op de dag dat ze werd vermoord. Ik weet niet waar. En door wie en waarom. Het is echt gebeurd.’ Volgens Arabische media leefde de omgekomen vrouw samen met haar zoon in Nederland.

33-jarige verdachte
De hulpdiensten in Zwolle kwamen maandag in de woning van de Meppelerstraatweg en troffen daar een zwaargewonde vrouw. Er is nog tevergeefs geprobeerd haar te reanimeren. Een 33-jarige man is inmiddels aangehouden als verdachte.

 

Back to top button