zaterdag , 2 december 2023
Archiefbeeld

Paardenmishandelaar weer actief in Oost-Nederland

uniform_politie2Er is opnieuw een melding van paardenmishandeling in het oosten van het land. In Nieuwleusen zijn woensdag twee dieren mishandeld. Van één van de dieren was het geslachtsdeel inwendig gewond.

De dieren werden woensdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur mishandeld bij een boerderij in Nieuwleusen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. In de periode dat deze mishandelingen plaatsvonden is in de berm, bij de bak waarin de paarden liepen, een grijze Mercedes personenauto gezien. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto. Ook wil zij graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze mishandelingen te maken heeft. In beide gevallen kan contact worden opgenomen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.

Stanleymes
Sinds anderhalf jaar is op tal van plaatsen, maar vooral in het oosten en zuidoosten van het land een paardenmishandelaar actief. Er zijn in die periode meer dan tachtig paarden en pony’s mishandeld. Een of meer daders steken merries met een puntige stok of een stanleymes in en rond de geslachtsdelen. De politie zoekt met een landelijk team naar een dader, maar er is nog nooit iemand betrapt.