Paracetamol op rantsoen: maximaal drie per klant

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft afspraken gemaakt met de Werkgroep Geneesmiddelentekorten, waarin o.a. vertegenwoordigers van apotheken, drogisterijen en groothandels zitten, over de levering en verkoop van medicijnen met en zonder recept.

Dit betekent dat patiƫnten de gebruikelijke hoeveelheid medicijnen op recept meekrijgen, maar niet voor een langere periode. Om paracetamol en andere zelfzorggeneesmiddelen voor iedereen beschikbaar te houden, adviseert het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) voorlopig een maximum van drie verpakkingen per klant. Deze voorzorgsmaatregelen zijn genomen, zodat andere mensen niet met lege handen komen te staan.

Door de actuele ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus houdt het ministerie van VWS de beschikbaarheid van medicijnen nauwlettend in de gaten, zowel nationaal als internationaal. De partijen in de Werkgroep Geneesmiddelentekorten hebben deze situatie besproken. Het beeld is dat er op dit moment geen geneesmiddelentekorten zijn ontstaan door de uitbraak van het virus. Het is echter niet uit te sluiten dat er leveringsproblemen kunnen ontstaan als het handelsverkeer met China en India langere tijd wordt belemmerd.

Back to top button