vrijdag , 8 december 2023
Noordereiland

‘Parkeerdek Noordereiland moet snel dicht’

De parkeergarage Noordereiland moet zo snel mogelijk dicht, merkte de fractie van GroenLinks op tijdens de debatronde over de ontwikkeling van het Katwolderplein in de Kamperpoort.

De nieuwe parkeergarage die gebouwd moet worden in het Katwolderplein maakt het Noordereiland overbodig, vindt GroenLinks. ‘We kunnen die op korte termijn beter saneren. Het parkeerdek moet daar vertrekken’, liet raadslid Michiel van Harten weten. Ook D66 zette vraagtekens bij de noodzaak van het Noordereiland nu er ook een grote parkeergarage (720 plekken) in het te bouwen Katwolderplein komt.

Wethouder Ed Anker deelt de zorgen over het Noordereiland maar was voorzichtig om daar al een oordeel over te vellen. ‘Ik ga nu nog geen uitspraken doen over het Noordereiland. Maar we gaan wel opnieuw de balans opmaken, waarin verder wordt nagedacht over het Noordereiland.’

Bij de ontwikkeling van het Katwolderplein, bij de Kamperpoort, worden behalve een parkeergarage ook een grote bioscoop gebouwd, woningen gerealiseerd en is er plaats voor een grote supermarkt (Lidl).