‘Parkeertarieven moeten omlaag’

Detailhandel Nederland heeft in een open brief gemeenten opgeroepen om de parkeertarieven te verlagen. Ze is bang dat er anders spooksteden ontstaan. De gemeente Zwolle heeft onlangs besloten de parkeerkosten juist te verhógen.

De open brief van Detailhandel Nederland leest als een noodoproep aan de huidige ontwikkelingen van winkelleegstand. In Zwolle is die inmiddels opgelopen tot 15,4 procent, en die meting is gedaan vóór het faillissement van Perry Sport en Aktiesport. ‘Gemeenten spelen een sleutelrol bij het vestigingsklimaat in de winkelcentra. Om spooksteden te voorkomen moeten zij maatregelen nemen. Een maatregel die alle gemeenten eenvoudig kunnen nemen is het verlagen van de parkeertarieven’, zegt voorzitter Guido van Woerkom van Detailhandel Nederland.

Zwolle verhoogt parkeertarieven
In Zwolle worden de parkeertarieven juist verhoogd (tussen de 7,6 procent en 25 procent), tot onvrede van veel bewoners en ondernemers. Eerder liet de verantwoordelijk wethouder Filip van As weten dat er geen relatie zou zijn tussen het verlagen van de parkeertarieven en een toename van het aantal winkelbezoekers. Hij baseerde zich bij die uitspraak op gegevens die beheerders van parkeergarage Q-park hem hadden doorgespeeld.

[advpoll id=”17″ title=”Poll” width=”250″]

Back to top button