Parkeerwachters Zwolle niet voor opsporing jihadstrijders

Stadhuis ZwolleDe VVD-fractie maakt zich zorgen over het wegvallen van de inkomsten voor buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s). Raadslid Thom van Campen denkt dat zij belangrijk zijn in het traject om jihadstrijders in Zwolle op te sporen.

Hij stelde eerder al schriftelijke vragen over het wegvallen van de vergoeding van deze parkeerwachters. Van Campen: ‘Naast het uitschrijven van parkeerbonnen hebben zij toezicht en handhavingstaken in de openbare ruimte: het voorkomen van overlast, aanspreken op, en vervolgen van hufterig gedrag op straat.
Samenwerking met de politie is daarbij van groot belang. Zeker nu Zwolle een toename ziet in het aantal outlaw motor gangs (OMG’s) en de door internationale ontwikkelingen gestimuleerde Jihadstrijders. Toezicht en handhaving kunnen hierbij de ogen en oren op straat zijn.’

De burgemeester antwoordt vanavond in de raad op de vragen van de VVD. Daaruit blijkt dat Zwolle slechts zo’n 4.000 euro misloopt, omdat er slechts een vergoeding staat voor enkele overtredingen, zoals hondenpoep of foutief geplaatst afval.

Hieronder de vragen van de VVD en de antwoorden van de burgemeester namens het college:

[prettyfilelist type=”pdf,xls,doc,zip,ppt,img,mp3″ filestoshow=”4859,” filesPerPage=”3″]

[prettyfilelist type=”pdf,xls,doc,zip,ppt,img,mp3″ filestoshow=”4860,” filesPerPage=”3″]

 

Back to top button