Parkeren bij Wijthmenerplas wordt fors duurder

Wie in het hoogseizoen bij de Wijthmenerplas wil parkeren is straks fors duurder uit. Nu betalen bezoekers 3 euro per dag, maar dat wordt 5 euro per dag.

De gemeente Zwolle wil investeringen doen in de recreatieplassen in de stad. Zo wordt het parkeersysteem van de Wijthmenerplas gemoderniseerd, waardoor bezoekers achteraf kunnen betalen. Het tarief gaat echter wel met 67% omhoog.

De gemeente denkt dat de verhoging van het parkeertarief reëel is. ‘Het is gerechtvaardigd omdat de dienstverlening verbetert en het tarief de afgelopen jaren niet is verhoogd. De afgelopen jaren hebben we ervoor gekozen om het parkeertarief niet te verhogen omdat het huidige systeem onvoldoende gebruikskwaliteit had om een verhoging te rechtvaardigen. Het nieuwe systeem biedt meer gebruiksmogelijkheden en gemak voor de gebruiker’, aldus VVD-wethouder René de Heer in een beslisnota aan de gemeenteraad. Het is opvallend, omdat de VVD net haar nieuwe verkiezingsprogramma heeft uitgebracht, waarin staat dat parkeren weer betaalbaar moet worden voor Zwollenaren.

Reddingsbrigade
De gemeente wil ook investeren in nieuwe toiletgebouwen bij de Wijthmenerplas. Tevens moet er een uitgebreidere bezetting van de reddingsbrigade op de Wijthmenerplas en de Milligerplas op warme dagen in het weekend komen, met betaling van een vergoeding voor de vrijwilligers. Ook zal er groot onderhoud aan de drie plassen in Zwolle worden gepleegd.

Kijk HIER voor alle details van de plannen.

[advpoll id=”61″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button