Patiënten van Isala voor duizenden euro’s opgelicht

Op de parkeerplaats van het Isala ziekenhuis in Zwolle zijn meerdere patiënten en ziekenhuisbezoekers het slachtoffer geworden van een criminele groep. Bij de betaalautomaat kijken ze pincodes af en lopen vervolgens met een smoes op hun slachtoffers af om de bankpassen te stelen.

Sommige patiënten zijn daarbij duizenden euro’s kwijtgeraakt, bevestigt de politie. Zodra mensen pinnen op de parkeerplaats, worden ze achtervolgd. Dan duikt een man op die zwaait met een biljet van 20 euro. In het Engels vraagt hij om te wisselen, of vraagt of je die 20 euro bent kwijtgeraakt.

Op dat moment grijpen ze hun kans. Als de slachtoffers in hun portemonnee kijken om te zien of ze kunnen wisselen, pakken de daders vliegensvlug de bankpas. Vaak zo onopvallend dat de diefstal pas uren of dagen later wordt ontdekt. Op dat moment hebben ze vaak al duizenden euro’s van de rekeningen gehaald en paslimieten verhoogd.

Bij een man uit Bathmen, die een bezoek had gebracht aan het ziekenhuis in Zwolle, werd ruim 10.000 euro van de rekening afgeschreven. De man die het geld opneemt doet bij de geldautomaat weinig moeite om onherkenbaar te blijven. Hij heeft een opvallende tattoo op zijn linker handpalm.

Reacties

  1. Idd suggestieve titel.
    Doet tekort aan meestal empathische verpleging en specialisten. (Gewoon een vertouwen hebbende patiënt).

  2. Ben het helemaal met je eens isala is een heel fijn ziekenhuis met bijzonder en lief zorgzaam personeel op alle vlakken.

  3. Slechte titel van dit geschreven artikel voor Isala!!!! De titel doet vermoeden dat Isala mensen oplicht voor duizenden euro’s. Ik werk bij Isala en vind dat je een goed ziekenhuis hiermee tekort doet!

    1. Ben het helemaal met je eens isala is een heel fijn ziekenhuis met bijzonder en lief zorgzaam personeel op alle vlakken.

Back to top button