dinsdag , 16 augustus 2022

Paviljoen in Park Wezenlanden nadert voltooiing

De bouw van het Parkpaviljoen Wezenlanden ligt goed op schema: in oktober 2016 ging de eerste heipaal de grond in, voor de Kerst is het beton gestort en afgelopen week is al het hoogste punt bereikt.

Poll

Op wie heeft u vandaag gestemd?

Parkpaviljoen Wezenlanden krijgt steeds meer vorm. Op de ruim 600 vierkante meter grond nabij het provinciehuis in het park wordt een volledig transparant glazen gebouw neergezet dat met een mosgroen dak prima past in de groene parkomgeving. Het pand, dat gebouwd wordt door horecaondernemer Jeroen Vrolijken van restaurant en partycentrum Coelenhage in Wezep, is volledig energieneutraal. Het grenst in combinatie met een nog aan te leggen strand aan de vijver in het park.

Het horecapaviljoen zal dagelijks open zijn van tien uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Parkbezoekers kunnen er terecht voor een hapje en een drankje, maar ook voor een lunch of een diner. Bij het paviljoen komen een aantal buitenterrassen, een stadsstrand met steiger en een aantal speelplekken voor kinderen. Bezoekers kunnen (in het weekend en ’s avonds) het parkeerterrein van het provinciehuis gebruiken.