PEC pakt punt in slotfase

PEC Zwolle heeft in de laatste minuut een punt overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo. In blessuretijd bepaalde Stef Nijland de eindstand: 1-1.

Lang, héél lang, leek PEC Zwolle tegen de vierde achtereenvolgende nederlaag op te lopen. In eigen stadion had de ploeg van Ron Jans de grootste moeite met het defensieve Heracles Almelo. De Tukkers kwamen na ruim een kwartier spelen op 0-1 (doelpunt Wouter Weghorst) en probeerden de rest van het duel die voorsprong met alle macht te verdedigen.
Dat deden ze op alle manieren: verdedigen, nog meer verdedigen, tijdrekken, overtredingen maken. ‘Soms vond ik dat ze wel over het randje gingen’, sprak PEC-aanvoerder Bram van Polen na de wedstrijd.
Pas in blessuretijd kreeg PEC Zwolle wat het verdiende. Invaller Stef Nijland schoot, op aangeven van Kingsley Ehizibue, vanaf de rand van het strafschopgebied op een prachtige manier de gelijkmaker binnen. ‘Heracles heeft gewoon een goede ploeg, maar ik vond ons ook niet heel goed. Bij 0-1 achter gaat het toch wat knagen’, vreesde Jans ook. ‘We scoren moeilijk, maar dat komt wel weer. De lelijkheid werd mooi om naar te kijken.’