PEC Zwolle als herboren onder nieuwe trainer Jaap Stam

Jaap Stam kende zaterdagavond een droomdebuut als nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. In eigen huis werd Feyenoord op een indrukwekkende manier onder de voet gelopen: 3-1.

Bijna alles wat het laatste jaar miste bij PEC Zwolle bracht de nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam in één wedstrijd weer terug. Zijn ploeg won in het openingsduel na de winterstop op een indrukwekkende manier van Feyenoord. De Zwollenaren waren gretig, verdedigden naar voren, zetten vroeg druk en lieten Feyenoord amper in de wedstrijd komen.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Alleen in de beginfase had het team van Stam nog iets te duchten van de Rotterdammers. Vooral na rust was er slechts één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning: PEC Zwolle. Treffers van Bram van Polen en Robin van Persie brachten beide ploegen na 45 minuten nog in balans, in de tweede helft drukte PEC Zwolle het overwicht ook uit in treffers van Vito van Crooij en Younes Namli: 3-1.

‘De jongens waren heel gretig’, analyseerde Stam na afloop. ‘Ze willen heel graag. Het is logisch dat als je met een elftal werkt dat veel verliest het humeur naar beneden gaat. Ik heb geprobeerd dat vertrouwen op te krikken. De jongens pakken het op en zijn tevreden. Dan krijg je dit. (…) Als je tegen Feyenoord speelt, is het altijd maar afwachten hoe het gaat. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Dat we deze stap hebben gezet.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Ondanks de klinkende zege ziet Stam geen reden om het trainingsschema aan te passen. De winnaars van zaterdagavond werden vanochtend weer op de club verwacht voor een training onder winterse omstandigheden.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (1-1).

Toeschouwers: 13.724

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaart: Van Polen (PEC Zwolle), Clasie (Feyenoord)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Van der Hart, Ligeon, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (87. Leemans), Clement (79. Dekker), Namli, Van Crooij (74. Elbers), Thy, Van Duinen

Feyenoord: Bijlow (61. Vermeer), St. Juste, Van Beek, Van der Heijden (82. Botteghin), Verdonk, Clasie, Vilhena, Van Persie (70. Toornstra), Berghuis, Jorgensen, Larsson

Scoreverloop:

30. Van Polen 1-0

34. Van Persie 1-1

56. Van Crooij 2-1

77. Namli 3-1

Een reactie

  1. Ben vanuit Thailand Ape trots en had een heilig geloof in Jaap Stam. De juiste man voor mijn oude clup en heb veel vertrouwen in Jaap voor de toelomst. Een groot compliment voor de spelers in de 2e helft waar Feyenoord werd weggespeeld.

Back to top button