PEC Zwolle begint met overtuigende zege op Heerenveen

PEC Zwolle is de tweede helft van het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Ron Jans had in eigen huis geen kind aan sc Heerenveen: 5-2.

Een beter begin van het seizoen had PEC Zwolle zich niet kunnen wensen. In eigen huis domineerde de thuisploeg de eerste 25 minuten op een indrukwekkende manier. Het leverde ook meteen twee treffers op, uitgerekend van verdedigers Dirk Marcellis en Bram van Polen die de ruststand op 2-0 bepaalden.

In de tweede helft leek sc Heerenveen zich te herstellen, zeker toen Mitchell te Vrede al na een minuut voetballen de aansluitingstreffer aantekende. Daarna was het uiteindelijk de Friese aanvoerder Joey van den Berg die de wedstrijd op slot gooide. Wegens natrappen werd hij in de 49e minuut van het veld gestuurd en stond PEC Zwolle met een man meer op het veld.

Dat voordeel buitte de ploeg van Jans eenvoudig uit. Van Polen (strafschop), Wout Brama en Stef Nijland waren nog trefzeker. De tegentreffer van Jeremiah St. Juste was slechts voor de statistieken.