PEC Zwolle begint seizoen met zege op Roda JC

PEC Zwolle is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een klinkende 4-2 overwinning op Roda JC. Die kwam vooral in de tweede helft tot stand, waarin de ploeg van de nieuwe trainer John van ’t Schip heer en meester was.

Voor rust leek de eclatante overwinning nog heel ver weg. PEC Zwolle speelde matig en was vooral verdedigend zeer kwetsbaar. De gasten uit Limburg kwamen zelfs op voorsprong, pas op slag van rust herstelde Dirk Marcellis de balans.

In de tweede helft gooide de ploeg van Van ’t Schip alle schroom van zich af en wervelde het bij vlagen. Na zo’n 70 minuten spelen was de tank bij Roda JC leeg en kwam de verdiende overwinning van de Zwollenaren nooit meer in gevaar. ‘De tweede helft was duidelijk stukken beter en toen hebben we bij vlagen heel goed gespeeld’, analyseerde Van ’t Schip na afloop bij FOX Sports. ‘In de rust zei ik tegen de spelers dat ze de schroom van zich af moesten schudden en dat hebben ze gedaan.’