donderdag , 7 december 2023
Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/

PEC Zwolle bekijkt opties voor groter stadion

PEC Zwolle overweegt opties om het stadion uit te breiden. Uit een recent rapport blijkt dat alleen daarmee op de lange termijn een stabiele middenmootpositie (plek 8 tot 12) behaald kan worden.

Voorzitter Adriaan Visser spreekt in zijn column op de website van de club onder andere over de uitkomsten van het onderzoeksbureau Hypercube dat de club tegen het licht heeft gehouden. ‘In algemene zin wordt gesteld dat PEC Zwolle met het huidige stadion, de achterban en potentie een redelijk gezond bestaan kan leven in het rechter rijtje van de Eredivisie’, aldus de voorzitter.
‘Dit gegeven is natuurlijk op basis van een gemiddelde. Soms zal er een uitschieter zijn, in de positieve of negatieve zin. Wil de club structureel een hogere positie in de Eredivisie bewerkstelligen, dus de zo gewenste middenmootpositie innemen in die Eredivisie (plek 8 tot 12 op de ranglijst) dan is uitbreiding van het stadion noodzakelijk. Op die manier kan de inkomstenstroom dermate vergroot worden, dat er sportief stappen gezet kunnen worden. Het spreekt voor zich dat de club momenteel bezig is deze opties te overwegen.’