PEC Zwolle boekt sublieme zege op PSV

PEC Zwolle heeft met een 3-1 thuisoverwinning op koploper PSV opnieuw laten zien dat de ploeg dit seizoen bij de beste teams in de eredivisie hoort.

In het eerste halfuur van de wedstrijd was er slechts één elftal dat het tempo van de wedstrijd bepaalde. En dat was niet de koploper uit Eindhoven. PEC Zwolle kreeg ook grote mogelijkheden via Jody Lukoki en Jesper Drost, maar verzuimde – zoals wel vaker dit seizoen – gebruik te maken van de kansen.

‘Het was heel dom’
Na ruim een halfuur spelen – Memphis Depay was toen al geblesseerd uitgevallen – namen de gasten toch nog een voorsprong. Joost Broerse sloeg in een reflex (‘Het was heel dom’) een bal in zijn eigen strafschopgebied weg, waarna Luuk de Jong vanaf elf meter de score opende.

Veerkracht
Toch toonde de ploeg van Ron Jans veerkracht. Nog voor het rustsignaal herstelde Drost de balans na een fout van PSV-doelman Jeroen Zoet. En na een uur spelen maakte Broerse zijn eerdere fout goed door een vrije trap vanaf zo’n twintig meter subliem in te schieten. In de slotfase bepaalde Ben Rienstra met een prachtige treffer de eindstand op 3-1.

‘We kunnen niet veel beter dan dit’
Trainer Ron Jans genoot van zijn ploeg, vertelde hij na afloop. ‘Maar ik denk ook niet dat we veel beter kunnen dan dit. Vorig seizoen hadden we een periode dat we heel ver en diep wegzakten, maar dát zie ik nu niet gebeuren’, was hij optimistisch over het verdere verloop van de competitie.

Overige uitslagen eredivisie

Ajax-Heracles Almelo 2-1
FC Twente-Go Ahead Eagles 2-1
AZ-sc Heerenveen 0-1
Feyenoord-Willem II 1-2

Back to top button