PEC Zwolle dichtbij lijfsbehoud na verdiende zege op Excelsior

De kans dat PEC Zwolle volgend jaar ook in de Eredivisie actief is is levensgroot na de dikverdiende 2-1 overwinning op Excelsior.

Na acht wedstrijden zonder overwinning was de druk inmiddels levensgroot in Zwolle. Zeker gezien een jaarrekening die grote gaten bevat is degradatie naar de eerste divisie een doemscenario dat grote gevolgen zal hebben.

De druk op de club sloeg dit weekend tegen Excelsior niet op de benen van de spelers. PEC Zwolle was soeverein tegen de concurrent voor plaats 16 in de eredivisie. Een nederlaag zou, meet een zwaar programma op komst, voor slapeloze nachten hebben gezorgd bij de beleidsbepalers en fans. Niets leek tegen de Kralingers die kant op te wijzen.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle nam na ruim een kwartier de leiding via linksback Anselmo García Mac Nulty en gaf in het vervolg van het duel de gasten vrijwel nooit het idee dat er iets te halen viel in Zwolle. het enige verwijt dat de ploeg van trainer Johnny Jansen zich kon maken was dat het niet veel eerder én verder uitliep. Pas halverwege de tweede helft verdubbelde Ody Velanas de marge in de Leo Major Bevrijdingswedstrijd – een jaarlijks tereugkerend duel dat in het teken staat van de bevrijding van de stad Zwolle (op 14 april 79 jaar geleden).

Excelsior kwam vijf minuten voor het einde nog op 2-1, maar PEC Zwolle speelde de wedstrijd soeverein uit en neemt daardoor – met nog vijf wedstrijden te gaan – afstand van plaats 16. Inmiddels is er een gat van negen punten geslagen met Excelsior.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button