PEC Zwolle doet goede zaken met winst op Vitesse

PEC Zwolle won zaterdagavond op eigen veld van Vitesse (3-1) en hoeft voorlopig niet meer naar beneden te kijken. Hoewel trainer Ron Jans daar nog niet zeker van is.

PEC Zwolle kende een droomstart tegen Vitesse, de ploeg die afgelopen week de bekerfinale wist te halen. Na twintig minuten waren Mustafa Saymak en Nicolai Brock-Madsen al trefzeker. Vitesse kwam na die tegenslag weliswaar beter in de wedstrijd, maar verder dan een aansluitingstreffer kort na rust van Ricky van Wolfswinkel kwam de ploeg niet. Danny Holla bepaalde in de 55e minuut de eindstand.
Met de overwinning lijken de Zwollenaren zich veilig te hebben gespeeld, hoewel trainer Ron Jans daar nog niet helemaal zeker van is. ‘Ik kreeg al vragen over plaats negen, maar we zijn nog niet veilig. En dat willen zo snel mogelijk zijn.’