vrijdag , 1 december 2023

PEC Zwolle doet zaken met zaakwaarnemer van Zlatan

Mino Raiola. Foto: Segnale Orario | Flickr
Mino Raiola. Foto: Segnale Orario | Flickr

PEC Zwolle kijkt al druk naar het volgende seizoen en heeft daarin hulp gekregen van een opvallende naam. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaat de club helpen om de selectie te versterken.

Raiola is een van de bekendste zaakwaarnemers ter wereld. Hij bracht onder anderen Zlatan Ibrahimovic naar Paris Saint-Germain en heeft een netwerk bij de grootste clubs in Europa en ver daarbuiten. Ook behartigt hij de belangen van PEC-spelers Ben Rienstra en Tomas Necid. Raiola was ooit pizzabakker, waarna hij in de voetbalwereld belandde.

Heldere analyse
PEC-voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp hebben inmiddels een gesprek met Raiola gehad. ‘Het was een prettige kennismaking. Dat die man een gigantisch netwerk heeft, wisten we al. We zijn er nu ook achter gekomen dat hij echt verstand heeft van voetbal. Zo kon hij al heel snel een goede, heldere analyse van onze selectie maken’, aldus Nijkamp in het Algemeen Dagblad.

Geen overeenstemming
PEC Zwolle lijkt de hulp ook nodig te hebben. Verdediger Maikel van der Werff bereikte geen overeenstemming met de club over een nieuw contract. Een verkoop in de winterstop lijkt dan ook aanstaande. Ook zijn er nog vraagtekens over Necid, die is gehuurd van CSKA Moskou. De Russen zouden hem in de winterstop al willen verkopen.

Foto: Segnale Orario | Flickr