PEC Zwolle druipt af na blamage tegen Willem II

Met het schaamrood op de kaken droop PEC Zwolle af na de seizoensopening tegen Willem II. In 90 minuten wist de thuisploeg niet één kans te creëren. De gasten uit Tilburg deden dat wel: 1-3.

Geschrokken was nieuwe trainer John Stegeman. Van het spel van zijn team, van individuele fouten van spelers en van de mentale weerbaarheid van iedereen. Voor volgers van PEC Zwolle niets nieuws, want die beperkingen lopen synchroon aan het beeld dat dit team vorig jaar ook al liet zien.
Niets lijkt PEC Zwolle te zijn opgeschoten in de zomerstop. Sterker nog, de club lijkt alleen maar zwakker geworden met het vertrek van sterkhouders zoals Kingsley Ehizibue en Younes Namli. De nieuwe aanwinsten bleken tegen Willem II vooralsnog geen versterking. Dennis Johnsen bijvoorbeeld. Die zette na een 1-0 voorsprong (Lennart Thy) zomaar Vangelis Pavlidis alleen voor de keeper: 1-1.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Daarna liet Willem II zien véél meer klasse te hebben en liep simpel uit naar 1-3. Bij PEC Zwolle klopte er weinig. Johnsen schutterde verder, Gustavo Hamer is geen rechtsback, Yuta Nakayama is geen linksback én heeft de vreemde eigenschap voor een voetballer om liever de bal níét te willen hebben. Iliass Bel Hassani liet zien waarom hij is mislukt bij AZ en invaller Clint Leemans bewees opnieuw geen enkele meerwaarde te hebben voor PEC Zwolle. Kortom: met dit elftal rest slechts een slopend gevecht tegen degradatie.

John Stegeman legde na afloop de schuld bij zijn ploeg. ‘In dit soort wedstrijden moet je verantwoordelijkheid nemen. Lachwekkend hoe makkelijk wij de doelpunten weggeven. Dat zit met name in de keuzes die we maken, daardoor komen we in de problemen.’

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Maar het duel met Willem II was ook gênant voor Stegeman. Na een complete voorbereiding wist zijn elftal in 90 minuten voetbal niet één kans te creëren. En dat mag de oud-trainer van Go Ahead Eagles vooral zichzelf aanrekenen.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Willem II 1-3 (1-1)
Toeschouwers: 13.824
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaart: Westerman (PEC Zwolle) en Pavlidis (Willem II)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Reijnen (82. Westerman), Lachman, Nakayama, Dekker, Clement (30. Leemans), Bel Hassani, Elbers (56. Flemming), Thy, Johnsen
Willem II: Wellenreuther, Lewis, Holmén, Peters, Heerkens, Llonch, Saddiki, Vroussai, Köhlert, Pavlidis, Nunnely

Scoreverloop:
39. Thy 1-0
41. Pavlidis 1-1
46. Leemans (e.d.) 1-2

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button