PEC Zwolle en NAC Breda ijskoud de slechtsten

PEC Zwolle heeft zaterdagavond in de degradatiekraker tegen NAC Breda geen enkel vertrouwen kunnen putten voor de rest van het seizoen. Nou ja, er was één lichtpuntje. ‘We hebben de nul gehouden.’

Waar de clubleiding zich bezig houdt met de toekomst op de lange termijn, is er geen enkele aanleiding meer om niet alle seinen op rood te zetten voor de korte termijn. PEC Zwolle liet ook tegen NAC Breda zien dat degradatie veel dichterbij is dan de opperhoofden binnen de club uitspreken. Er moet actie komen, en snel ook.

Gebrek aan vertrouwen
Daarbij kan het niet anders dan dat de positie van hoofdtrainer John van ’t Schip (snel) ter discussie wordt gesteld. Onder zijn leiding is PEC Zwolle niet beter, maar slechter gaan voetballen. Onder zijn leiding hebben talenten zich niet ontwikkeld en onder zijn leiding is er vooral een gebrek aan vertrouwen in de ploeg geslopen. En dat vertrouwen daalt elke week verder. Zaterdag zelfs tot onder het vriespunt.

Noodplan
Tegen NAC Breda waren er na negentig minuten geen enkele lichtpuntjes, hoewel aanvoerder Bram van Polen het na afloop voor de camera’s van FOX Sports nog zijn best deed. ‘We moeten in deze fase gewoon blij zijn met een punt. (…) Er zit heel veel spanning op de ploeg, dat is de fase waarin we nu zitten. Met name in thuiswedstrijden is die spanning er.’

Volgende week speelt PEC Zwolle het uitduel met VVV Venlo. Daarna is er in de winterstop alle tijd om de focus op de lange termijn te verschuiven naar een noodplan voor de korte termijn.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button