PEC Zwolle gedraagt zich als kind in speeltuin tegen Ajax

Na een desastreus begin, was er uiteindelijk nog berusting bij PEC Zwolle na de 2-4 nederlaag tegen Ajax. Na twintig minuten stond de landskampioen uit Amsterdam al op een 0-3 voorsprong.

‘Hoe wij de doelpunten weggeven, is natuurlijk wel heel goedkoop. We stonden erbij en keken ernaar, het leek wel een speeltuin in de eerste helft’, analyseerde PEC Zwolle-trainer John Stegeman de eerste twintig minuten van de wedstrijd tegen Ajax, waarin de Amsterdammers drie keer scoorden.

Zijn ploeg knokte zich nog terug in de wedstrijd, kwam terug tot 2-3 (doelpunten Gustavo Hamer en Musatafa Saymak), maar loopt in de slotfase tegen de 2-4 aan. Daarmee nestelt PEC Zwolle zich dieper in de degradatiezone met slechts tien punten uit twaalf wedstrijden.

Niettemin waren er na de wederopstanding tegen de landskampioen lichtpuntjes, besefte Stegeman ook. ‘Het is een groot pluspunt voor ons dat het vanavond uiteindelijk nog een wedstrijd is geworden. Dat je dan verliest van Ajax, dat kan gebeuren, want Ajax is gewoon een topteam. Alleen de manier waarop was niet goed in de eerste helft, daarna waren wij ook top.’