PEC Zwolle geeft overwinning uit handen

peccambuurPEC Zwolle is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Ron Jans gaf in eigen stadion een 2-0 voorsprong weg.

PEC Zwolle leek een vliegende start te hebben tegen de Friezen. Dirk Marcellis en Sheraldo Becker zetten de thuisploeg na ruim een halfuur voetballen al op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was PEC Zwolle op zoek naar vastigheden. Het vertrek van onder andere Tomas Necid, Warner Hahn en Jesper Drost lijkt de bekerwinnaar van 2014 nog parten te spelen.

‘Positieve dingen gezien’
De gasten uit Friesland kwamen via Erik Bakker in de 71e minuut op 2-1 en zes minuten later tekende Sjoerd Overgoor al voor de gelijkmaker. In de slotfase moest PEC Zwolle nog alle zeilen bijzetten om een punt aan het duel over te houden.

Ron Jans voelde berusting na het behalen van het punt. ‘Het voelt niet goed, maar uiteindelijk heb ik veel positieve dingen gezien. We hebben niks weggegeven, Cambuur heeft zich terug geknokt. We hebben verzuimd om na de 2-0 voorsprong de wedstrijd definitief te beslissen.’