zaterdag , 2 maart 2024
Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/

PEC Zwolle genoemd in ontuchtzaak

PEC Zwolle heeft midden jaren 90 een materiaalman in dienst gehad die uiteindelijk is veroordeeld voor ontucht met jeugdige voetballers. De Zwolse club heeft de man destijds de deur gewezen na vermoedens. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag.

Het verhaal in de krant is er een om triest van te worden, en opgeschreven door een oud-voetballer van HFC Haarlem waar de materiaalman het grootste gedeelte van carrière heeft gewerkt. Uit het artikel blijkt dat de man (nu 50 jaar) ook werkzaam is geweest bij jeugdelftallen van PEC Zwolle, bevestigt tevens voormalig voorzitter Gaston Sporre.

Bij PEC Zwolle krijgen mensen signalen over de vreemde gang van zaken. De man is teamleider van de C1 en nodigt jongens uit dat team uit bij hem thuis. Een vader van een jeugdspeler trekt aan de bel. Ook bij de club bestaat een onbestemd gevoel, schrijft NRC Handelsblad. Medewerkers stappen naar de politie. ‘Maar zoals de feiten er lagen, kon de politie niks doen’, herinnert toenmalig voorzitter Gaston Sporre zich in NRC.