zondag , 25 februari 2024
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle grijpt in slotfase naast winst tegen sc Heerenveen

Zo’n vijf minuten was PEC Zwolle tegen sc Heerenveen verwijderd van een overwinning. In blessuretijd gaat het alsnog mis: 2-2.

Die zege zou ook niet terecht zijn geweest. De ploeg van Johnny Jansen bakt er in de eerste wedstrijd na de winterstop weinig van. De fluitconcerten alen dan ook neer vanaf de tribunes als scheidsrechter Makkelie de rust laat beginnen. In die eerste helft komt PEC Zwolle al snel op een achterstand wanneer de Friezen na vijf minuten een strafschop krijgen: 0-1. In het vervolg van de eerste helft is het slechts aan doelman Jasper Schendelaar te danken dat de achterstand beperkt blijft.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, totdat sc Heerenveen-doelman Andries Noppert de fout in gaat. Hij wil de bal wegschieten, maar raakt het leder verkeerd. De bal komt voor de voeten van Younes Namli die geen fout maakt: 1-1. Even later zet Lennart Thy de thuisploeg zelfs op voorsprong via een kopbal. Pas in blessuretijd moet PEC Zwolle het hoofd buigen als Ché Nunnely de eindstand op het bord zet: 2-2.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – sc Heerenveen: 2-2 (0-1).

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Kersten (PEC Zwolle), Tahiri en Köhlert (sc Heerenveen)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Van der Haar (82. Huiberts), El Azzouzi (87. Fichtinger), Van den Berg, Buurmeester, Thy, Namli, Druijf (46. Reijnders), Velanas

Opstelling sc Heerenveen: Noppert, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Van Amersfoort (65. Karsbakk), Olsson, Wâlemark (66. Nunnely), Tahiri (66. Sahraoui), Brouwers, Haye, Braude (80. Hall)

Scoreverloop:

7. Tahiri (strafschop) 0-1.
65. Namli 1-1
73. Thy 2-1
90+1. Nunnely 2-2

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen