PEC Zwolle handhaaft zich in top eredivisie

PEC Zwolle heeft in de slotfase van het duel met FC Utrecht alsnog een punt uit het vuur gesleept (1-1).

PEC Zwolle had vooral in de eerste helft, op een moeilijk bespeelbaar veld, veel moeite om voetballend door de hechte organisatie van FC Utrecht te breken. De gasten kwamen na ruim een halfuur spelen ook op voorsprong via een treffer van Sander van der Streek.
Pas in het laatste halfuur van de wedstrijd kreeg PEC Zwolle grip op de tegenstander. Door de inbreng van Erik Bakker en Terrel Ondaan kantelde de wedstrijd en sloeg de thuisploeg zo’n vijf minuten voor tijd alsnog toe. Mustafa Saymak tekende voor de gelijkmaker: 1-1.