PEC Zwolle houdt kans op Europees voetbal

Zo matig als het in de eredivisie gaat, zo probleemloos is het bekertoernooi tot nu toe voor PEC Zwolle. De ploeg van Dick Schreuder won dinsdagavond simpel met 4-0 van MVV en schaart zich daarmee bij de laatste zestien clubs in het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

Voor rust had PEC Zwolle al niets te duchten van de Limburgse laagvlieger uit de eerste divisie. Uit twee hoekschoppen scoorden Siemen Voet en Rav van den Berg, in de tweede helft waren eindelijk ook de Zwolse aanvallers trefzeker. Luka Adzic en Slobodan Tedic bepaalden de eindstand op 4-0, waarmee het krachtsverschil tussen de hekkensluiter in de eredivisie en de nummer 12 in de eerste divisie duidelijk was.
De loting van de achtste finales volgt zaterdag, de speeldata is 18, 19 of 20 januari.