PEC Zwolle houdt met veel moeite FC Oss van zich af

Jesper Drost
Jesper Drost scoorde tweemaal tegen FC Oss.

Puffend, kreunend en zuchtend bereikte PEC Zwolle vanavond de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. In eigen huis werd FC Oss met 3-2 verslagen.

Dat bekertoernooi van vorig seizoen had herinneringen die ze in Zwolle nog niet vergeten zijn, vertelde PEC-coach Ron Jans vóór de ontmoeting met FC Oss. Het was reden genoeg om ook dit jaar de KNVB-beker tot een van de prioriteiten uit te roepen. De nummer 13 van de Jupiler League uit Oss mocht daar geen obstakel in vormen.

Juiste vorm
Maar een hele wedstrijd lang waren de Zwollenaren in eigen stadion aan het zoeken naar de juiste vorm. Jesper Drost opende nog wel de score, maar voor rust kwamen de Brabanders alweer langszij. Terecht overigens, want op basis van het spel van de thuisploeg verdiende het niet veel meer.

Hoogtepunt
Ook in de tweede helft kwam PEC Zwolle nooit in het ritme dat vorig seizoen tot het hoogtepunt in de clubgeschiedenis leidde. Pas na treffers van Tomas Necid en wederom Drost (72e en 74e minuut) leken de gastheren de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Hangen en wurgen
Het was echter schijn, want FC Oss knokte zich terug in het duel. Istvan Bax – ooit gescout omdat een trainer op google ‘linkerspits’ intypte – bracht met zijn treffer de spanning terug in de wedstrijd. Met hangen en wurgen wist de bekerwinnaar uit Zwolle uiteindelijk de voorsprong vast te houden.

Back to top button