PEC Zwolle houdt stand en blijft ongeslagen in 2022

PEC Zwolle blijft na de winterstop ongeslagen. Na twee opeenvolgende zeges kwam de ploeg van Dick Schreuder zaterdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC.

Wie PEC Zwolle de eerste helft zag voetballen, is de dramatische reeks voor de winterstop snel vergeten. Met veel pressie naar voren drukte de thuisploeg NEC steeds verder in de verdedigende stellingen. De gasten kwamen in de 26e minuut nog wel op voorsprong, maar een minuut later herstelde Daishawn Redan de balans alweer.

PEC Zwolle speelde frivool, maakte jacht op de overwinning, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn  dat het een punt overhield aan het duel. In de 69e minuut kreeg Siemen Voet de rode kaart na een onbesuisde tackle op de achillespees van NEC’er Elayis Tavsan. PEC Zwolle werd naar achter gedrongen, maar bleef met hangen en wurgen overeind.